Het is de bedoeling dat het Servies aan het denken zet, over ieders rol in het ingewikkelde thema van luchtkwaliteit. Het gaat daarbij over het vinden van de verbinding, in het gedeelde belang dat iedereen ademt. Om van daaruit te komen tot oplossingen. Meedoen aan het project Servies kan op verschillende manieren.

Aankoop

Door een aankoop te doen van het Servies ondersteun je het project en ben je ambassadeur van het project. Ter indicatie, de prijs voor een kop van de Rotterdamse editie is ‎€ 80 inclusief BTW.  Heb je interesse in een uniek en handgemaakt conceptstuk, stuur dan een mail naar iris@ser-vies.nl of annemarie@ser-vies.nl

Workshop

Met het organiseren van een workshop zoals bijvoorbeeld in IJmuiden en Wijk aan Zee wordt het debat over luchtkwaliteit op een andere manier benaderd, en mensen uit verschillende hoeken samengebracht. Het programma kan in onderling overleg worden samengesteld en kan bestaan uit een presentatie, naar buiten en collectief fijnstof oogsten, dat vervolgens verwerken tot glazuur en aanbrengen op een ondergrond van porselein. Pas na stoken is het resultaat klaar.

Evenement

Ter ondersteuning van een evenement kunnen serviesdelen gehuurd worden. Servies koffiekoppen hebben zo eens mogen optreden in een seminar op het ministerie IenM. Pas aan het eind van de workhop werd de deelnemers verteld uit welke koppen zij de hele dag hun koffie hadden gedronken!

Politiek instrument

Special editions kunnen worden gemaakt in overleg, om een (politiek) momentum kracht bij te zetten.

Eerdere voorbeelden zijn de ‘ambitiekoppen’ voor de leden van de Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat of een speciale vergaderset voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam (koffiekoppen gemaakt met Amsterdams stof en een schaal voor onmisbare koekjes).

Bijdragen aan de Wereld Tafel

Een meer eenvoudige manier om de luchtkwaliteit van jouw leefomgeving vast te leggen op Servies is door zelf de handschoenen aan te trekken en stof te verzamelen, en op te sturen naar Servies Studio Rotterdam. Samen wordt bekeken of hiermee een bord gemaakt kan worden voor de Servies collectie op de Wereld Tafel. Stuur een mail om af te stemmen en voor nadere instructies.

Een lokale Servies Studio

Een servies gemaakt van de luchtvervuiling uit je eigen leefomgeving spreekt het meest aan, en als het door inwoners van je eigen stad is gemaakt des te meer. Daarvoor bestaat de mogelijkheid om een lokale Servies Studio op te richten. Studio Rotterdam helpt je op weg, zodat ook in jouw stad verbinding gelegd kan worden tussen professionals, organisaties en inwoners, en bij de ins en outs van het maken van het Servies. Op termijn ontstaat zo een netwerk van Servies Studio’s in verschillende steden – zoals in Brugge.

Spreekt een van de mogelijkheden je aan, of heb je een ander idee? Stuur een mail naar iris@ser-vies.nl of annemarie@ser-vies.nl